About this event

Tot de zomer van 2022 was AwesomeSpace te vinden in Utrecht, maar we moesten daar vertrekken. Nu is AwesomeSpace terug en opent op zaterdag 20 april officieel de deuren op een nieuwe locatie in Hilversum.

AwesomeSpace is in 2014 opgericht door Stichting Awesome Retro, in een leegstaande school in Utrecht. De stichting bracht toen al jaren de ruime verzameling aan retro-consoles en decorstukken mee naar allerlei evenementen, congressen en festivals, om er maar zoveel mogelijk mensen op te laten gamen. De passie van de vrijwilligers bleek aanstekelijk en het doel met AwesomeSpace was dan ook om een vaste plek te bieden voor de steeds groeiende groep gamers en computernerds om samen hun horizon te kunnen verbreden.

Al na het eerste jaar moest de Space uit het antikraak-schoolgebouw vertrekken, om plaats te maken voor een noodopvang voor Syrische vluchtelingen. We kregen twee weken de tijd. De nieuwe plek werd toen halsoverkop het leegstaande wijkbureau van de GG&GD aan de overkant van de straat. Daar is AwesomeSpace uitgegroeid tot een volwaardige leer-, speel- en museumplek met duizenden bezoekers en veel media-aandacht. Tot de gemeente in juni 2022 besloot dat het pand commercieel verhuurd moest gaan worden. De nieuwe huurprijs was voor ons te hoog, waardoor er niets anders opzat dan te vertrekken.

Na ruim een jaar zoeken naar een geschikte nieuwe plek werd via één van de members geschikt onderdak gevonden in Hilversum, in het ‘Radio-souterrain’ bij Radioclub ‘t Gooi, een vereniging van radio-zendamateurs. Beide groepen gaan erg goed samen qua interesses en delen de kelder nu op eigen vaste dagen. Voor de wat oudere leden van de radioclub is het soms even wennen, met al die felgekleurde arcade- en flipperkasten erbij en de posters van diverse bekende games aan de muur, maar de reacties zijn evengoed positief. Er is leven in de brouwerij en daar wordt de waarde zeker van ingezien!

Langskomen

Al vanaf afgelopen september zijn onze vrijwilligers druk bezig geweest met de ruimte “awesome maken” en nu is het tijd voor een officieel openingsfeestje. Iedereen is welkom, dus je hoeft geen member te zijn of mensen te kennen om langs te mogen komen.

De opening begint om 13:37 (uiteraard) en duurt tot in de late avond. De inloop is vanaf 13 uur, aan de Franciscusweg 18 te Hilversum. De toegang is gratis. Drankjes en eten op eigen kosten.

AwesomeSpace is naast deze dag natuurlijk ook elke vrijdagavond open voor publiek, van 19 tot tenminste 23 uur. Ook dan is de toegang gratis.

When

Date(s) - 20/04/2024
13:00 CEST - 23:59 CEST